naar het fotoalbumklik hier om
direct naar het
fotoalbum te gaan

Superbyte

de Homepage van
Henk de Mari

Superbyte Software


HOME
LANDENOVERZICHT
INFORMATIE
FOTOALBUM

ARMENIË / GEORGIË 2019


Land van wijn en honing
Dit is een actieve én culturele reis, een combinatie waar Georgië en Armenië zich uitstekend voor lenen. Tijdens deze rondreis mogen de lokale lekkernijen, waar Georgië en Armenië bekend om staan, niet ontbreken. Brood, kaas, jam, honing, groente & fruit en natuurlijk de beroemde Georgische wijn: alles vers en alles even lekker. Georgië is het oudste wijn producerende land ter wereld en het lijkt wel of elke boerderij in Georgië zijn eigen wijn produceert.

Armenië: kloosters, bergen en meren
De omgeving van Jerevan is een schat aan historische bouwwerken. Vanuit de stad maken we dan ook meerdere excursies naar deze prachtige plekken. We bezoeken de ruïnes van Zvartnots-tempel, de Etchmiadzin-kathedraal, de citadel en heidense tempel van Garni én het Geghard- en Khorklooster. Ook de natuur in Armenië is spectaculair. We passeren ruige bergen en kloven. In Dilijan Nationaal Park maken we een prachtige wandeling door dichte bossen en open grasvlaktes.

Georgië: eeuwenoude culturele erfenis en de hoge Kauskasus
Georgië en de Kaukasus zijn al duizenden jaren het toneel van strijd en landje-pik, waarbij vele stempels op het land en de cultuur zijn gedrukt. Romeinen, Grieken, Perzen, Hunnen, Mongolen, Arabieren en natuurlijk onlangs nog de Russen: wie heeft er hier niet de baas gespeeld? Je vindt er oude kerkjes, forten en zelfs hele steden uitgehouwen in de rotsen. Gelukkig heeft Georgië ook een sterke eigen identiteit, een eigen taal, een eigen schrift en een bijzonder trotse en gastvrije bevolking.Deze reis is geboekt bij